Συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή για νέα μέτρα μετά τα 21.657 κρούσματα

Η σοκαριστική αναγγελία των 21.657 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην ημερομηνία εφαρμογής των μέτρων που η κυβέρνηση ανακοίνωσε για τις 3 Ιανουαρίου

Προβληματίζει τους ειδικούς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση και αν κρίνει να εισηγηθεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας εχθές στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι με την επικράτηση της “όμικρον” περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά όχι τόσο άμεσα, δεν είναι κάτι όμως που “μας αιφνιδιάζει αλλά μας προβληματίζει”. Πρόσθεσε ότι με την επικράτηση της “όμικρον”, θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 370% που καταγράφεται στην Αττική.

Στο τραπέζι αυτή τη στιγμή βρίσκεται η εφαρμογή των ήδη ανακοινωμένων μέτρων νωρίτερα και όχι κάποια αλλαγή. Ένα από αυτά τα σενάρια περαιτέρω περιορισμών σχετίζεται με το ζήτημα της μουσικής, δηλαδή να σταματήσει τελείως η μουσική.