Τρίπολη: Στις 11:45 η επετειακή παρέλαση για την άλωση παρουσία της ΠτΔ

Με σεβασμό στο μήνυμα που εκπέμπει ο φετινός εορτασμός της 23ης Σεπτεμβρίου, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Άλωση – Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:45π.μ. η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή των σχολείων, των φορέων και των συλλόγων της πόλης μας, καθώς επίσης και με τη συμμετοχή  συλλόγων άλλων ιστορικών πόλεων της χώρας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η ΑΕ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκπρόσωποι της Βουλής, της Κυβέρνησης, των Κομμάτων του Κοινοβουλίου, του Στρατού, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων.

Οι παρευρισκόμενοι παρακαλούνται να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Υγείας μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού (COVID-19), όπως είναι η τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συνωστισμού και  η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την επετειακή παρέλαση για την Άλωση της Τριπολιτσάς, όπως τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).

Τα μέτρα αυτά είναι η τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συνωστισμού και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Άλωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης φιλοξενήθηκε live στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, όπου μίλησε για τις επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή (26/9/2021), υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.