Αναγνώρισε τη Βία: Δράση ενημέρωσης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δράση με θέμα “Αναγνώρισε τη Βία” διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, στην Τρίπολη, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ενταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) και τον Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών του Δήμου Τρίπολης.

Η δράση στον πιο πάνω χώρο -τον οποίον παραχώρησε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας-, διοργανώνεται με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Hμέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών και θα πραγματοποιηθεί  υπό τον συντονισμό της Επιτελικής/ Συντονιστικής Δομής και θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ.

Στο πλαίσιο της πιο πάνω δράσης, εξειδικευμένα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης θα απευθυνθούν προς τους επαγγελματίες κουρείς και κομμωτές της πόλης, οι οποίοι για πολλές γυναίκες αποτελούν άτομα αναφοράς των προσωπικών τους βιωμάτων. Στόχο αποτελεί η ευαισθητοποίηση των εν λόγω επαγγελματιών και η παροχή προς αυτούς εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τον εντοπισμό και την παραπομπή, στις αρμόδιες υπηρεσίες, γυναικών που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία, αλλά  και αυτών που είναι εν δυνάμει θύματα, με απώτερο σκοπό την ψυχοκοινωνική, και όχι μόνο, στήριξή τους.

Η βία κατά των γυναικών, η οποία μπορεί να είναι σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, αποτελεί καθολικό κοινωνικό φαινόμενο και συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών όσον αφορά την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Ο αντίκτυπος της βίας κατά των γυναικών δεν αφορά μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, αλλά επηρεάζει τις οικογένειες, τους φίλους και την κοινωνία στο σύνολό της.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι υποχρεωτικοί κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, όπως αυτοί ισχύουν από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση που λόγω των ισχυόντων ανωτέρω υγειονομικών μέτρων, κάποιος ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να παραστεί δια ζώσης, διατίθεται παρακάτω ο σύνδεσμος που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της δράσης, μέσω της εφαρμογής zoom: https://zoom.us/j/94553420229?pwd=S2FiUmlnQ3FZVU9jM1UzL25hSjhldz09

Το πρόγραμμα της δράσης μπορείτε να δείτε εδώ.