Ανθρωπιστική βοήθεια από Δήμο Ιλίου στο Δήμο Γορτυνίας (φωτό)

Με μια, άνευ προηγουμένου, ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, πολίτες και φορείς του Ιλίου απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, την αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.
Ενδεικτικό, είναι ότι συγκεντρώθηκαν 2,5 τόνοι ζωοτροφές, τρόφιμα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά, είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής, φάρμακα, τα οποία μεταφέρθηκαν με τρεις (3) διαδοχικές αποστολές στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Γορτυνίας. Παράλληλα, ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια 25 τόνων περίπου ζωοτροφών, οι οποίες διανεμήθηκαν στις πληγείσες περιοχές.
Τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος ενώ τις αποστολές συνόδεψαν διαδοχικά  ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος καθώς και οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Άρης Τσιμόγιαννης, Πολιτισμού Γιώργος Φραγκάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Γκόγκος (γαμπρός Λυσσσαρέας), ο οποίος προσέφερε για τους πυρόπληκτους 6.000 εμφιαλωμένα νερά.
Όπως τόνισε ο Γορτύνιος Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος (από Καλυβάκια):
«Στις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές, εκεί όπου η ανάγκη δε γνωρίζει όρια και περιοχές, πολίτες και φορείς του Ιλίου είναι πάντα παρόντες και έτοιμοι να προσφέρουν, ακόμα και από το υστέρημά τους.
Τους ευχαριστώ από καρδιάς, γιατί η συγκινητική ανταπόκρισή τους καταδεικνύει πώς η πολύχρονη, διαχρονική και συστηματική προσπάθεια του Δήμου να θέτει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, τις ανάγκες του και την κοινωνική συνοχή, έχει ισχυρά θεμέλια στον τόπο μας».

Από το Δήμο Γορτυνίας την ανθρωπιστική βοήθεια του Δήμου παρέλαβαν ο Δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ Πάικος Αναγνωστόπουλος (φωτό)