ΕΛΤΑ: Εκδήλωση για την παρουσίαση συλλεκτικών προϊόντων για τα 200 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς

Στις 23 Σεπτεμβρίου, τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν στους εορτασμούς του Δήμου Τρίπολης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς, με την παρουσίαση ειδικών φιλοτελικών προϊόντων που σχεδίασαν ειδικά για την επέτειο.

Πρόκειται για ένα Φυλλαράκι με τέσσερα Αυτοκόλλητα Προσωπικά Γραμματόσημα καθώς και ένα Αριθμημένο Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα που περιλαμβάνει – εκτός από τα γραμματόσημα – και έναν Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο με αναμνηστική σφραγίδα.

Στα προϊόντα απεικονίζονται η λιθογραφία του Peter von Hess (1792-1871), «O Κεφάλας υψώνει τη σημαία της Ελευθερίας στα τείχη της Τριπολιτσάς» και το πορτρέτο του πρωτεργάτη της Άλωσης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη. Η προσαρμογή έγινε από τη Μαρίνα Λασιθιωτάκη. Τα ΕΛΤΑ ευχαριστούν το Μουσείο Μπενάκη καθώς και τον κ. Γ.Ρόρρη για την παραχώρηση των έργων.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης, σε μία ανοικτή εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα δημιουργώντας σπάνια συλλογή.