Η Γορτύνια Μαρία Μερκούρη από τις Βρυξέλλες μας ξεναγεί στην Αρκαδία!

maria merkouriΌπως έχουμε αναδείξει αρκετές φορές μέσα από την εφημερίδα μας, μια από τις καλύτερες διαιτητές παγκοσμίως στο Taekwondo, είναι Γορτύνια! Πρόκειται για την Ελληνίδα διεθνή διαιτητή και άλλοτε πρωταθλήτρια στο αγώνισμα, Μαρία Κων. Μερκούρη, κόρη Εθυμίας Τσίτουρα από Αγάλω Ηραίας.

Η όμορφη Μαρία, που τα τελευταία χρόνια ζει στις Βρυξέλλες, σήμερα μέσα από ένθετο Cook Magazine της εφημερίδος “Παραπολιτικά” μας ξεναγεί στη δική της υπέροχη Αρκαδία! Και το κάνει με διάθεση μικρού παιδιού, όπως άλλωστε αισθάνεται πάντα όποτε επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της!

Όπως δε αναφέρει η Αρκαδία έχει μαγευτικούς προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ φημίζεται και για το “καλό φαγητό της”. Η ίδια δεν κρύβει τη χαρά της που οι γιαγιάδες και οι θείες της στη Γορτυνία την υποδέχονται πάντα με το καλύτερο φαγητό! Και αυτό δεν είναι άλλο από τον κόκορα με χυλοπίτες και για γλυκό, πλούσια μελωμένες δίπλες.

Στη Δημητσάνα άλλωστε ζουν και οι αγαπημένες της ανιψιές, Κωνσταντίνα και Σοφία Καζά (εγγονές παπά-Γιώργη Τσίτουρα), 10 και 14 ετών, που όχι μόνο την έχουν ως πρότυπο, αλλά και ακολουθούν τα βήματά της στις αθλητικές αποδόσεις τους στο Taekwondo!

Π.Κ.