Και επίσημα αρνητικά όλα τα τεστ COVID-19 στη Γορτυνία! (ph)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και από εχτές το βράδυ αρνητικά βγήκαν και επίσημα τα αποτελέσματα όλων των rapid tests (γρήγορα τεστ για ανίχνευση κορωνοϊού) που διενεργήθηκαν εχθές, 19.11.2020, στο Δήμο Γορτυνίας.

Δύο Κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. εξέτασαν, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Γορτυνίας, 270 κλινικά δείγματα, τα οποία ελέγχθηκαν όλα ως αρνητικά, στα Κέντρα Υγείας Τροπαίων, Δημητσάνας και στο Περιφερειακό Ιατρείο Κοντοβάζαινας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ εξετάστηκαν ο Δήμαρχος, Στάθης Κούλης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Γ., τα στελέχη και οι υπάλληλοι του Δήμου Γορτυνίας.

Ο Δήμος Γορτυνίας στη σχετική ανακοίνωσή του ενημερώνει ακόμα ότι κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. θα επισκεφθούν και την ερχόμενη εβδομάδα Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Γορτυνίας, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση του Δήμου. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια σαφή εικόνα τυχόν διασποράς του ιού σε όλη την επικράτεια του Δήμου Γορτυνίας.

Τέλος στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, που συνόδευσε τα κλιμάκια δήλωσε σχετικά: «Παρά τις ανησυχίες για περιπτώσεις κρουσμάτων στο  Δήμο Γορτυνίας,  φαίνεται πως οι δημότες τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες και παραμένουν πιστοί στις οδηγίες των ειδικών. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο,  τα αποτελέσματα των tests από την περιοχή δεν θα πρέπει να αποτελέσουν αιτία εφησυχασμού. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των δημοτών και θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους, ανταποκρινόμενος σε κάθε τους ανάγκη. Θερμή παράκληση προς όλους είναι να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα  τους κανόνες για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας»