Κορωνοϊός: Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ έπειτα από θετικό rapid για τους εμβολιασμένους

Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test», σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού σε εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ (PCR) μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι».

Με τις μεγάλες ουρές και την ατελείωτη αναμονή για pcr test η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συνέστησε μετά από θετικό rapid test να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας και να μην διενεργείται μοριακό.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου πρόσθεσε:

Μόνο οι ανεμβολίαστοι, που νοσούν για πρώτη φορά, και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το θετικό rapid με ένα PCR. Γεγονός που δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουν να επιβεβαιώνουν το θετικό rapid με PCR.

Συνεπώς, νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να μη ξεχνάμε να κάνουμε τα τεστ μας αυτές τις μέρες, να φοράμε τη μάσκα μας με όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή αυτής, να επιλέγουμε προσεκτικά με ποιους και πού θα διασκεδάσουμε και παράλληλα να μη ξεχνάμε και τη σημασία του συχνού αερισμού των κλειστών χώρων, ιδιαίτερα όταν έχουμε πολύ κόσμο μέσα στο σπίτι.

Τέλος, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί σήμερα περισσότερο από ποτέ μονόδρομο και ότι όλοι όσο εμφανίζουν κινητικότητα και δεν είναι κλεισμένοι, απομονωμένοι στο σπίτι τους, εάν είναι ανεμβολίαστοι, έχουν σχεδόν 100% πιθανότητα να κολλήσουν με τη μεταδοτικότητα που βλέπουμε της «Όμικρον».