10 ημέρες χωρίς τηλέφωνο και Ίντερνετ Χώρα-Ελαία-Νεοχώρι!

Χωρίς σταθερή τηλεφωνία βρίσκονται τις τελευταίες δέκα ημέρες κάτοικοι από τα χωριά Χώρα-Ελαία και Νεοχώρι. Αιτία είναι μια τεχνική βλάβη που σημειώθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου κατά τις εργασίες αντικατάστασης της ασφάλτου στο δρόμο Χώρα – Δωδεκάμετρο. Προφανώς κατά την εκσκαφή από τον εργολάβο κόπηκε κάποιο καλώδιο οπτικής ίνας.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται δικαίως γιατί έχουν απομονωθεί τηλεπικοινωνιακά. Μάλιστα στο Νεοχώρι ανέκαθεν υπήρχε μικρή κάλυψη δικτύου, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η επικοινωνία και οι κάτοικοι να πρέπει να μεταβούν σε άλλο σημείο με αυτοκίνητο για να μιλήσουν στο κινητό.

Ξέχωρα ότι μετά τις πυρκαγιές έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και οι γειώσεις. Έτσι κάθε φορά που σημειώνονται βροχές με ισχυρές καταιγίδες παρουσιάζονται περιστατικά αστάθειας στο ρεύμα, με αποτέλεσμα να καίγονται τα ρούτερ από μηχανήματα.

Σε επικοινωνία με την COSMOTE οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί σύντομα και οι κάτοικοι θα έχουν έκπτωση παγίου καθώς και δωρεάν χρόνο ομιλίας. Όμως για να γίνει αυτό τους επισημαίνουν ότι πρέπει να πάρει το κάθε άτομο προσωπικά τηλέφωνο και να το ζητήσει!

Δικαίως οι κάτοικοι ζητούν από την COSMOTE την άμεση επίλυση του προβλήματος καθώς και την έκπτωση στο πάγιο προς όλους ανεξαιρέτους τους κατοίκους των χωριών αυτών!