- Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα συναντηθήκαμε ακόμη μια φορά στην Αθήνα για την κοπή της βασιλόπιτας. Ένας μεγάλος αριθμός συγχωριανών μας γίναμε μια μεγάλη παρέα, διασκεδάσαμε, είπαμε τα νέα τα δικά μας και του χωριού μας, δώσαμε τις ευχές μας για την καινούργια χρονιά!!! Μικρά και νέα παιδιά μαζί με τους μεγάλους απόλαυσαν τις στιγμές. Τα νέα παιδιά που έδειξαν να ευχαριστιούνται και να χαίρονται, τα πρόσωπα αυτά που μας γεμίζουν αισιοδοξία για την συνέχιση του συλλόγου μας αλλά και της ζωής στο χωριό. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Βασίλης Χίνης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτριο Γιώτη και Ηλία Κατσούλα, καθώς και ο συγχωριανός μας γιατρός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Δύναμη Πολιτών και δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Τσίχλης. Ακόμη παραβρέθηκε μαζί μας ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης. Ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Αναστόπουλος και το Δ.Σ. ευχήθηκαν σε όλους και ευχαρίστησαν από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς μας που στήριξαν ακόμη μια φορά την απόφαση όλων μας να συναντιόμαστε όπου βρίσκονται οι άνθρωποι του χωριού μας.
- Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του συλλόγου μας για το 2025 με τις ευχές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εφέτος σε αυτό αποτυπώνονται στιγμές από την ζωή στο χωριό, ανθρώπων που έζησαν σε προηγούμενα αλλά ζουν και στα σύγχρονα χρόνια, αφιερωμένο σε όλους, μικρούς και μεγάλους, σε στιγμές που θα μείνουν για να θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν. Στιγμές της καθημερινότητας, οικογενειακές στιγμές, με τα γλέντια και την συντροφικότητα . Διανέμεται δωρεάν σε όλους τους συγχωριανούς μας.
- Στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στο χωριό μας έγινε αναβάθμιση της ηχητικής εγκατάστασης. Μια εγκατάσταση σύγχρονη με ικανοποιητική απόδοση στον εσωτερικό χώρο και στον εξωτερικό περίβολο του ναού. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί πολύ το Δ.Σ. του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης για την οικονομική προσφορά του με την οποία ενίσχυσε το έργο αυτό.
- Την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2025 στο Παλαμάρι μια όμορφη γιορτή ένωσε πέντε χωριά, Παλαμάρι, Σύρνα, Ψάρι, Παύλια και Ζώνη. Μια υπόσχεση που τηρείται τα τελευταία χρόνια, μια ευκαιρία για όλους μας να βρεθούμε με συμπατριώτες, αφού στα χωριά μας είμαστε πια τόσο λίγοι και μόνο με τις συνεργασίες γινόμαστε πιο δυνατοί.
- Γιορτάσαμε το καρναβάλι και την Αποκριά εφέτος μαζί με τον Πολιτιστικό εξωραϊστικό Σύλλογο των Απανταχού Κατσιμπαλαίων “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”. Συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην παρέλαση καρναβαλιού στην Μεγαλόπολη με μία εξαιρετικά μεγάλη ομάδα μικρών και μεγάλων και από τα δύο χωριά. Το βράδυ η αίθουσα του συλλόγου μας αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από τον εντυπωσιακό αριθμό των 130 περίπου ατόμων από τριών !!! μηνών και πάνω. Στο προαύλιο η παραδοσιακή φωτιά άναψε, φώτισε και ζέστανε τον τόπο. Παραβρέθηκαν κοντά μας ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Αθανασόπουλος και Ηλίας Κατσούλας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν και βοήθησαν να απολαύσουμε αυτήν την όμορφη και ιδιαίτερη Κυριακή της Αποκριάς. Τον Δήμο Μεγαλόπολης με τον Δήμαρχο Κώστα Μιχόπουλο και ξεχωριστά τον δημοτικό σύμβουλο των πολιτιστικών Γιώργο Μαρκολιά για την άψογη συνεργασία, το Δ.Σ. του συλλόγου Κατσιμπαλαίων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιάννη Καμπερογιάννη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Μπαρμπαλιά ο οποίος επιμελήθηκε και φρόντισε την διαμόρφωση του εντυπωσιακού άρματος της παρέλασης καθώς και όσους γιόρτασαν μαζί μας.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το Δ.Σ.
- Ο πρόεδρος της Τ.Κ. ενημερώνει:
Αγαπητοί συμπατριώτες Τον χρόνο που μας πέρασε αξιολογώντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του χωριού μας, μετά από τις προτάσεις όλων μας έγιναν τα παρακάτω έργα:
Τσιμεντόστρωση 60 μέτρων στο δρόμο που οδηγεί στο κάτω πηγάδι.
Καθαρισμός και μόνωση στο εσωτερικό της μικρής δεξαμενής.
Καθαρισμός στο εσωτερικό της μεγάλης δεξαμενής.
Τοποθέτηση καινούργιας παιδικής χαράς στην θέση ΑΛΩΝΙΑ.
Τοποθέτηση βανών επιλογής παροχής στην κάθε δεξαμενή(BY PASS).
Δημοπράτηση Καφέ- ταβέρνας στην πλατεία του χωριού. Η προετοιμασία της λειτουργίας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αντικατάσταση φλοτέρ στάθμης δεξαμενής.
Κλάδεμα τεσσάρων (4) πεύκων στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.
Ολοκλήρωση της κατασκευής γεφυριού στην θέση ΞΕΡΟΡΕΜΑ.
Κατασκευή φρεατίου όμβριων και τοποθέτηση μεταλλικής σχάρας στον δρόμο που οδηγεί στην έξοδο του χωριού προς ΒΟΔΙΝΟ.
Ολοκλήρωση κατασκευής σωληνωτού αγωγού και τοποθέτηση σιδερένιων κιγκλιδωμάτων ασφαλείας και στις δύο πλευρές στα όρια τού δρόμου προς το Βοδίνο
Κοπή χόρτων μέσα στο χωριό καθώς και στο κοιμητήριο και στις εκκλησίες.
Καθαρισμός–συντήρηση αγροτικών δρόμων με γκρέιντερ.
Πλύσιμο όλων των κάδων και τοποθέτηση δύο νέων.
Καθαρισμός και αποκομιδή των απορριμμάτων από το εξωτερικό του κοιμητηρίου με φορτωτή.
Καθαρισμός εξωτερικού χώρου στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής.
Καθαρισμός με καταστροφέα αγροτικών δρόμων.
Χαλικόστρωση εκατό (100 μέτρα) του δρόμου που οδηγεί στο ΞΕΡΟΡΕΜΑ.
Καθαριότητα- συντήρηση οδικού δικτύου.
Τοποθέτηση διακόπτη παροχής νερού από το δίκτυο ΚΕΡΑΣΟΒΑΣ – ΣΑΒΑΛΑ έξω από την μικρή κοινοτική δεξαμενή.
Όλα τα παραπάνω έργα έγιναν με την φροντίδα του δήμου, την εξαιρετική συνεργασία την οποία είχα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Βασίλειο Κουρουνιώτη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Δ.Ε. Γόρτυνος Παναγιώτη Νικητόπουλο. Θα πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα την στήριξη, την συμπαράσταση και την προσφορά του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας σε όλη την διάρκεια των προσπαθειών μου. Τους ευχαριστώ όλους.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ.
Ζώνης Γιώργος Γεωργόπουλος