Η ιστορία του «ΜΑΝΝΑ» ζωντανεύει σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη

Το νέο τεύχος του περιοδικού gr design είναι αφιερωμένο στο πολυτελές ξενοδοχείο “Manna” στη Γορτυνία και θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Μαΐου στις 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Μάνος Καστρινάκης (απόγονος της Άννας Μελά), ο Δημήτρης Καραμπατάκης (αρχιτέκτονας από το γραφείο K-Studio) και ο Στρατής Μπατάγιας, ιδιοκτήτης του “Manna”.

Η παρουσίαση έχει στόχο να ταξιδέψει το κοινό στην πορεία αναγέννησης του “Manna” – από ένα ιστορικό σανατόριο αγάπης σε ένα σύγχρονο mountain retreat, που αναδεικνύει την Αρκαδία σε διεθνή προορισμό.

Το όραμα ξεκίνησε από τον άνθρωπο πίσω από το “Manna”, τον Στρατή Μπατάγια, ο οποίος πέρασε τα παιδικά του καλοκαίρια στην περιοχή και ονειρεύτηκε να ξαναδώσει ζωή στο παλιό κτίριο, μέσα στο δάσος της Κορφοξυλιάς, στην Ορεινή Αρκαδία. Με τη συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου K-Studio, το κτίριο αναστηλώθηκε και μετατράπηκε σε ένα πολυτελές καταφύγιο ευεξίας και γαστρονομίας 5 αστέρων.