14 C
Δημητσάνα
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2026

Από πνευμονική εμβολή ο θάνατος της16χρονης Γορτυνίας έξω από κλαμπ

Από πνευμονική εμβολή επήλθε ο θάνατος της 16χρονης που κατέρρευσε έξω από κλαμπ στο Γκάζι την περασμένη Κυριακή.

Αυτό προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αναμένεται και η τοξικολογική.

Η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε την επόμενη μέρα

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Οκτωβρίου έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Όπως τονίζει στη ανακοίνωση της, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό το μεσημέρι της 19ης Οκτωβρίου από τον πατέρα του κοριτσιού που πήγε στο ΑΤ Ομονοίας με την αναγγελία θανάτου της κόρης του από δημόσιο νοσοκομείο ενώ διευκρινίζει ότι «για το περιστατικό δεν προκύπτει προηγούμενη τηλεφωνική ή άλλου είδους ενημέρωση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, λήφθηκαν καταθέσεις από φιλικά πρόσωπα της 16χρονης, σύμφωνα με τις οποίες, η ανήλικη, όπως και οι ίδιοι, πριν από το συμβάν είχαν προβεί σε κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα στο Γκάζι.

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σημειώνοντας ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα στην περίπτωση της 16χρονης, η οποία εντοπίστηκε αναίσθητη έξω από κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι και δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου, η ανήλικη διακομίστηκε μέσω ΕΚΑΒ στη γενική εφημερία, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί και χωρίς συνοδό. Κατά την εισαγωγή της στο Καρδιολογικό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, διαπιστώθηκε ότι ήταν απνοϊκή, άσφυγμη και χωρίς ηλεκτρική δραστηριότητα.

Οι εφημερεύοντες ιατροί προχώρησαν άμεσα σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενδοτραχειακή διασωλήνωση από την αναισθησιολόγο της βάρδιας. Παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψη της νεαρής κοπέλας.

Κατά τη διάρκεια των ιατρικών ενεργειών, ο νοσηλευτής βάρδιας επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής ανακοπής αγνώστων στοιχείων. Λίγο αργότερα, στο νοσοκομείο προσήλθαν οι γονείς της 16χρονης, οι οποίοι προέβησαν στην αναγνώρισή της.

Από τον «Ευαγγελισμό» επισημαίνεται ότι τηρήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα ιατρικά και διοικητικά πρωτόκολλα, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί η διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής για τη διαλεύκανση των αιτιών του θανάτου.