Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πότε και για ποιούς θα είναι ελεύθερη η διέλευση στα διόδια

Χωρίς την καταβολή κομίστρου στα διόδια προέβλεπε απόφαση, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας καθ’όλο το 24ωρο της Κυριακής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ομως σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου θα ισχύει κανονικά η καταβολή διοδίων σε όλους τους οδικους άξονες της χώρας. Η δωρεάν διέλευση (σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες εκτός της Αττικής Οδού)  ισχύει μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με σκοπό να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια.

Η πρώτη ανακοίνωση ανέφερε πως, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων, με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (07/10) έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής (08/10).

Στο παραπάνω διάστημα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός).

Γέφυρα Ρίου -Αντιρίου.

Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας).

 

Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ.

Μεταμόρφωση – Σκάρφεια.

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ.

Σκάρφεια – Ράχες.

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ράχες – Κλειδί).

Εγνατία Οδός.

Αττική Οδός.