Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις

Βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά, αναμένονται την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Υψηλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στα ορεινά Μακεδονίας και Θεσσαλίας οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν, θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τα ορεινά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 37, στη Θεσσαλία από 21 έως 36, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Στερεά από 21 έως 36, στην Πελοπόννησο από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 36, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 31 και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17º C έως 28º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18º C έως 29º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16º C έως 29º C.