Ανάληψη καθηκόντων Προέδρου στην Τ.Κ. Παραλογγών από τον Αντιδήμαρχο Πάικο Αναγνωστόπουλο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2023, το πρώτο θέμα ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκε ήταν ο ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για την ανάληψη καθηκόντων Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Παραλογγών, μετά την απώλεια του Αντώνη Τσουκαλά, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε νέα ηλικία.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, μίλησε με θερμά λόγια για τον εκλιπόντα, υπογραμμίζοντας τη στενή τους φιλία και την καλή συνεργασία που είχαν. κ. Τσουκαλάς ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό του βίο στην Αθήνα και επέστρεψε στο χωριό του για να προσφέρει με όποιο τρόπο μπορούσε στον τόπο του. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για όλα τα θέματα.

Στη συνέχεια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του.

Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους, η κενωθείσα θέση έπρεπε να καλυφθεί με τον ορισμό ενός Δημοτικού Συμβούλου, εφόσον δεν υπήρχε επιλαχών από τον συνδυασμό. Η Δημοτική Ενότητα Παραλογγών ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα Κοντοβάζαινας.

Ο Δήμαρχος πρότεινε για τη θέση αυτή τον Δημοτικό Σύμβουλο Κοντοβάζαινας και Αντιδήμαρχο, Πάικο Αναγνωστόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, παίρνοντας το λόγο, δήλωσε ότι είχε γνωρίσει τον εκλιπόντα τους τελευταίους μήνες και επεσήμανε: «Ήταν ένας άνθρωπος ευγενής που δεν άφηνε αμφιβολίες για τίποτα, και με την ευγένειά του σε υποχρέωνε να ασχοληθείς με το πρόβλημα που σου παρουσίαζε. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στο χωριό του. Τώρα καλούμαι να αναπληρώσω το κενό που δημιουργήθηκε από την απώλειά του. Νιώθω περίεργα συναισθήματα. Πέρα από υποχρέωση, το νιώθω σαν τιμή. Θα κάνω ό,τι μπορώ για το καλύτερο για αυτό το χωριό, που αποτελείται από δύο συνοικισμούς, τον Πέττα και τον Άγιο Νικόλαο».