Ανοιξιάτικος καιρός με τοπικές νεφώσεις

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με αστάθεια από την Κυριακή και μετά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως, από το απόγευμα, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές επίκειται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στα δυτικά και στο Ιόνιο – τοπικά – 8. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση από 4 μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει – κατά τόπους – στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς.

Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα (20/05)

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες, από το μεσημέρι, θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμοί Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Aνατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο – τοπικά – 8 μποφόρ, από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμοί Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και, από το απόγευμα, στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν και, από το απόγευμα, στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.