Απάντηση Δημάρχου Γορτυνίας περί δημοσιευμάτων του δάσκαλου Νικόλαου Κουγιούφα για τα απορρίμματα

Δήλωση Δημάρχου Γορτυνίας

«Τοιούτος γαρ ημίν και έπρεπεν διδάσκαλος, όσιος, άκακος αμίαντος, κεχωρισμένος από των αμαρτωλών και υψηλότερος των ουρανών γενόμενος. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γιατί, πράγματι, τέτοιος  διδάσκαλος μας έπρεπε, όσιος, άκακος, αμόλυντος, χωρισμένος από τους αμαρτωλούς και υψωμένος πάνω από τους ουρανούς.»

Αγαπητέ μας δάσκαλε, επειδή αρέσκεσαι να χρησιμοποιείς φράσεις από το Ευαγγέλιο, ας λάβεις λοιπόν την απάντησή σου, αρχίζοντας με το ίδιο ύφος.

Δηλαδή, ενώ ως διδάσκαλο σε θέλουμε όσιο και άκακο και αμίαντο και ψηλότερα από εμάς για να σε έχουμε φωτεινό μας παράδειγμα, δυστυχώς, είσαι ετερόφωτος της παραπληροφόρησης ή στην χειρότερη,  της εσκεμμένης διαστρέβλωσης των πραγμάτων.

Αναρτάς λοιπόν χτες φωτογραφία στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της «Γορτυνίας και Αρκαδίας Τουρισμός», με το Γυμνάσιο της Δημητσάνας πνιγμένο στα σκουπίδια και αφού επικαλείσαι την φράση του Χριστού «Πάτερ άφες αυτοίς…», μας περνάς γενεές δεκατέσσερις, ότι βρωμίζουμε με την εναπόθεση των απορριμμάτων στο χώρου του προαυλίου, το Γυμνάσιο, ενώ κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά ο χώρος έχει αποκατασταθεί και ευπρεπισθεί.

Μάθε λοιπόν αγαπητέ την αλήθεια και πάψε να λες ψεμματούρες, διότι θα σε υποχρεώσω από τούδε και στο εξής, να πληρώνεις διόδια πνευματικά και διόδια αληθείας, όταν επισκέπτεσαι την Γορτυνία, που τόσο πολύ λες πως αγαπάς.

Από το έτος 2015 και πάντως προ της αναλήψεως των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής,   όλα τα απορρίμματα του διευρυμένου – καλλικρατικού Δήμου Γορτυνίας,  αυθαιρέτως και παρανόμως, άνευ αδείας από δημόσια αρχή και κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, εναποθέτονταν ανεξελέγκτως στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Γυμνασίου Δημητσάνας.

          Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αγόρασε έκταση στη θέση ΔΡΥΜΩΝΑΣ στη Δημητσάνα και με την υπ΄ αρ. 173742/09-06-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εξεδόθη βεβαίωση χωροθέτησης ως προς την δυνατότητα εγκατάστασης της δραστηριότητας «ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (Σ.Μ.Α.)»

          Στις 18-02-2022, μεταξύ του  Περιφερειακού  Συνδέσμου  Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση, προκειμένου ο πρώτος και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», (ΕΣΠΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να προχωρήσει στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, μεταξύ δε αυτών και εις τον Δήμο Γορτυνίας.

          Το έργο ολοκληρώθηκε  και αφορά την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την  κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων και υποδομών που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του ΣΜΑ Γορτυνίας.

          Ήδη στον εν λόγω χώρο, έχει κατασκευασθεί   ειδική τσιμεντένια μπάρα, στην οποία εισέρχεται το απορριμματοφόρο και απορρίπτει τα αστικά απόβλητα εντός χοάνης, η απόληξη της οποίας εισέρχεται σε κοντέινερ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, το δε κοντέινερ μεταφέρεται στην θέση ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ, σε χώρο αδειοδοτημένο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Έχει δε κατασκευασθεί περιμετρικώς περίφραξη με συρματόπλεγμα και μεταλλικούς  πασσάλους εμπεπηγμένους  στο έδαφος, για την ασφαλή περίφραξη και υφίσταται κεντρική είσοδος ασφαλείας, δια της οποίας μπορεί να εισέλθει στο χώρο ΣΜΑ, μόνο ο έχων εργασία, υπάρχουν δε σε μόνιμη βάση δύο (2) βυτιοφόρα του Δήμου Γορτυνίας και δεξαμενή  χωρητικότητας ύδατος είκοσι (20) τόνων.

          Ακόμη δε, υπάρχει εγκατεστημένη γεννήτρια, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

          Μάλλον αγαπητέ δάσκαλε που δηλώνεις λάτρης και αγαπητικός της Γορτυνίας, δεν έχεις επισκεφθεί την Γορτυνία τώρα τελευταία, ούτε καν τη Δημητσάνα, αλλά σκαλίζοντας από το στρωσίδι σου το διαδίκτυο, ό,τι τοξικό, παρελθοντικό και διαστρεβλωτικό βρίσκεις, εκ του ασφαλούς του καναπέ σου που κουλουριάζεσαι και αναπαύεις την αρίδα σου, το αναρτάς και γράφεις του κόσμου τα ψέματα.

          Έλεγε ο Καζαντζάκης, «..Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες..» Με την ελπίδα ότι ενθάρρυνες τους μαθητές σου να κάνουν δικές τους γέφυρες  με γερά θεμέλια εκείνα της αλήθειας και όχι της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της τοξικότητας, σε χαιρετώ και σε προτρέπω να προβληματιστείς από την απάντησή μου, διότι αν προβληματιστείς, σοφότερος θα βγεις με αφορμή όλα τούτα τα κακόβουλα που έγραψες.

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Δήμαρχος Γορτυνίας