Απροστάτευτη και η Βυτίνα από τους διαρρήκτες- Νέα κρούσματα κλοπών!

@Eφημερίδα “Γορτυνία” – www.e-gortynia.gr

Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα μέσα  από την εφημερίδα μας πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών σ’όλη τη Γορτυνία, με τους εναπομείνα­ντες κατοίκους να έχουν τρομοκρατηθεί και να είναι ανήμποροι να κάνουν κάτι! Οι αδίστακτοι δράστες παραβιάζουν συνήθως κλειστά σπίτια, ενώ από τα κατώ­για αφαιρούν επιλεκτικά χάλκινα αντικείμενα, όπως λεβέτια, τετζέρια, τέσες κ.α. Το απύθμενο θράσος τους δεν έχει όρια!

Πολλά περιστατικά καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα σε χωριά της Δ.Ε. Ηραίας, Δ.Ε. Δημητσάνας, αλλά και στα Λαγκάδια. Τελευταία όμως έχουν σημειωθεί και αρκετά περιστατικά κλοπών στη Βυτίνα. Την τελευταία εβδομάδα μόλις σημειώθηκαν 5-6 κλοπές, ενώ εχθές το βράδυ διέρρηξαν και ένα μικρό ξενοδοχείο!

Οι κάτοικοι δικαίως νιώθουν απροστάτευτοι και διαμαρτύρονται. Ο Δημήτρης Βεργέτης χαρακτηριστικά για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει: «Οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στα χωριά μας!!!Οι κάτοικοι αισθάνονται απροστάτευτοι και με το δίκιο τους αφού ζουν καθημερινά σε κλίμα φόβου!!! Οι ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι τους περνάνε τη νύχτα ξύπνιοι υπό τον φόβο επιδρομών στην περιουσία τους αλλά και για τις ίδιες τους τις ζωές!!!Οι άνθρωποι της Γορτυνίας σκέφτονται ποιο θα είναι το επόμενο!!! Οι αρχές του τόπου αντί να παρέμβουν φαίνεται πως κοιτάνε μόνο την καρέκλα!!!».

Να ληφθούν δραστικά μέτρα από ΕΛ-ΑΣ !

Είναι αδιανόητο δε στην διαρκώς ανερχόμενη τουριστικά Βυτίνα, όπου κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες να μην υπάρχει ένας σταθμός της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά να έχει καταργηθεί προ ετών!

Μέσα από τις στήλες της εφημερίδος μας συνέχεια τονίζουμε ότι η ΕΛ-ΑΣ πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα. Βεβαίως είναι αδύνατο να υπάρχει αστυνό­μευση σ’όλα τα χωριά.. Τί να κάνουν τα Αστυνομικά Τμήματα με τους λίγους αστυνομικούς που διαθέτουν! Όμως μπο­ρούν να πάρουν κάποια σημαντικά μέτρα για να περιορισθούν οι κλοπές.

Είναι γνωστό ότι οι δράστες ξεφεύγουν πιο εύκολα προς τον Νομό Ηλείας απ’όπου συνήθως έρχονται. Ο δρόμοι διαφυγής των είναι οι Εθνικοί Οδοί Βυτίνας – Αρ­χαίας Ολυμπίας, Τριπόλεως – Πατρών και Καρύταινας-Ανδρίτσαινας. Πρότασή μας είναι να συνεργασθούν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Πελοποννήσου και Δυτι­κής Ελλάδας (Πάτρα) και να δώσουν εντολές στις Αστυ­νομικές Διευθύνσεις των Νο­μών τους, προκειμένου να δημιουργούνται μπλόκα σε σημεία περάσματα των δρα­στών. Ακόμη η Αστυνομία ας κά­νει εφόδους όπου υπάρχουν χυτήρια, ώστε όπου αποκαλυ­φθούν κλοπιμαία, να τιμωρη­θούν οι ιδιοκτήτες -κλεπταπο­δόχοι των.

Η Γορτυνία ρημάζει πλέον από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Επιβάλλεται λοιπόν όλοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του προβλήματος και να γίνουν συντονισμένες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπισή του.

Πέννυ Καλύβα