Δεύτερη επιστολή Κωνσταντινόπουλου σε ΕΛΓΑ

Ύστερα από δεύτερη σφοδρή βροχόπτωση και χαλάζι που έπληξε περιοχές της Αρκαδίας και συγκεκριμένα τον κάμπο του Λεβιδίου μέχρι την Κανδήλα, καταστρέφοντας το κριθάρι και τη ντομάτα που καλλιεργείται στην περιοχή, ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έστειλε δεύτερη επιστολή στους αρμοδίους ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για εκτίμηση των ζημιών και άμεση αποζημίωση των αγροτών

 

Ακολουθεί η επιστολή:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2023

 

ΠΡΟΣ :

Πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α. κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα

Προϊστάμενο ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης κ. Ασσιούρα Ιωάννη

 

Θέμα: Καταστροφές στην Αρκαδία, άμεση ανάγκη για στήριξη των παραγωγών

 

Αξιότιμοι κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω εκ νέου για ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη κακοκαιρία την Κυριακή 25 Ιουνίου. Ύστερα από χαλάζι διάρκειας μίας ώρας στον κάμπο του Λεβιδίου και μέχρι την Κανδήλα, καταστράφηκαν οι ντομάτες, το κριθάρι και κάθε λογής οπωροκηπευτικά. Το τελευταίο διάστημα, η Αρκαδία πλήττεται από συνεχή κακοκαιρία που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών. Μάλιστα όπως είχα ενημερώσει και με προηγούμενη επιστολή μου, είχαν προκληθεί ζημιές στις καλλιέργειες και πριν δέκα ημέρες. Ζημιές για τις οποίες δεν έχει γίνει ακόμη κάποια εκτίμηση. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους καλλιεργητές της περιοχής και οι παραγωγοί ήδη κάνουν αναφορές ζημιών προς τον Φορέα σας προκειμένου να λάβουν άμεσα οικονομική υποστήριξη για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή.

Η συγκομιδή πλέον είναι αδύνατη γιατί η βροχόπτωση έριξε τα σιτηρά στο χώμα. Οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν καθημερινά τους παραγωγούς της Αρκαδίας, οι οποίοι αναμένουν την άμεση στήριξή σας για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται και για την ενίσχυση της παραγωγής που τόσο χρειάζεται η περιοχή. Για τους λόγους αυτούς, απευθύνω σ’ εσάς την παρούσα επιστολή, προκειμένου να σας ενημερώσω και να σας καλέσω να  προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αναμένω ενημέρωσή σας.

Με εκτίμηση,

   Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος