Εγκαινιάστηκε το γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη (ph)

Φθάνουν τους 40 οι αθλητικοί χώροι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που κατασκευάστηκαν ή στους οποίους έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στην διάρκεια της θητείας μας, σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον σύντομο χαιρετισμό του το απόγευμα χθες Τετάρτη 23 Αυγούστου, στη Νεστάνη, κατά την εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας, το οποίο κατασκευάζει η Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης, με την αφορμή αυτή, επισήμανε ότι προχωρεί η διαδικασία και για την δημιουργία του αθλητικού κέντρου στην Γορτυνία, όπου στην περιοχή, στα όρια Νυμφασίας – Βυτίνας, η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει σημαντική έκταση προκειμένου να δημιουργηθεί σε αυτή η εν λόγω υποδομή.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας τόνισε τη σημασία που έχει για τη νεολαία κάθε περιοχής η ύπαρξη χώρων άθλησης, οι οποίοι της δίνουν διεξόδους και βοηθούν στην κοινωνικοποίηση, στην ομαδικότητα, στη συνεργασία.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης εξέφρασε και τον προβληματισμό του καθώς η προσπάθεια της Περιφέρειας, για την δημιουργία ή την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να καλύπτουν διεθνείς προδιαγραφές, δεν έτυχε χρηματοδότησης από την πολιτεία, “μόνο υποσχέσεις λάβαμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Τέλος, αναφερόμενος ειδικότερα στην Αρκαδία και στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισήμανε την εξαιρετική εκπροσώπηση της Περιφέρειας από τον Αστέρα Τρίπολης στην μεγάλη κατηγορία, αλλά και διεθνώς, αναφερόμενος στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες της αρκαδικής ΠΑΕ.

Στην χθεσινή παρέστησαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Μανώλης Σκάντζος και Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας Σταύρος Γεωργόπουλος -στον οποίον ο περιφερειάρχης παρέδωσε και έναν απινιδωτή-, ο πρόεδρος της Νεστάνης Βασίλης Σπέντζος, η διοίκηση του ΕΠΣΑ, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Τρίπολης κ.α.

Σημειώνεται ότι στο γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας, στη Νεστάνη, εξελίσσεται αυτό το χρονικό διάστημα η δεύτερη εργολαβία στην οποία περιλαμβάνονται ο φωτισμός και οι λοιπές ηλεκτρολογικές υποδομές, οι κερκίδες, τα αποδυτήρια, τα δημοσιογραφικά θεωρεία κ.α.

Δ.Τ. Περιφέρειας