Εγκρίθηκαν σειρά από σημαντικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας (ph)

Σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο Γορτυνίας συζητήθηκαν στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (23.04.2024).

Τα καίρια θέματα της Συνεδρίασης

Συνοπτικά, τα σημαντικότερα θέματα της Συνεδρίασης που συζητήθηκαν ήταν τα κάτωθι:

-‘Εγινε δεκτό το αίτημα της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, για την παραχώρηση χώρου για τοποθέτηση μνημείου – προτομής του ιστορικού στελέχους του κόμματος αειμνήστου Νίκου Πλουμπίδη στη Δημοτική Κοινότητα Λαγκαδίων. Το μνημείο θα τοποθετηθεί στο χώρο πάνω από το Πνευματικό Κέντρο και πριν το δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του. Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

– Θα παραταθεί για ένα χρόνο η παραχώρηση αγροτεμαχίων στην εταιρεία Greenpixel. Πρόκειται για την εταιρεία παραγωγής που διοργανώνει το τηλεπαιχνίδι ΦΑΡΜΑ. Η παραχώρηση θα γίνει από 1/04/2024 έως 01/04/2025.

-Συζητήθηκαν θέματα εκμίσθωσης των Δημοτικών Ξενοδοχείων σε Δημητσάνα, Λαγκάδια και Καλλιάνι.

-Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για  την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ψωφίδος (Δημητσάνα) στο επικείμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως βέβαια επισημάνθηκε δεν υπάρχουν ελπίδες, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται την μη αντίδραση στο κλείσιμο σειρά υπηρεσιών του Δήμου και στην ερημοποίηση.

– Αποφασίσθηκε η καθαίρεση επικίνδυνου στεγάστρου στο χώρο του γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λαγκαδίων, λόγω επικινδυνότητας, καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το 1925 που έχει κατασκευασθεί.

-Από το Δήμαρχο έγινε ειδική αναφορά στη διοργάνωση θεματικών ημερίδων στο Δήμο Γορτυνίας, όπου ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι πολιτειακών και αυτοδιοικητικών αρχών θα αναπτύσσουν σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δήμο, όπως το δημογραφικό, θέματα ψυχικής υγείας ηλικιωμένων κ.α.

-Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών Ηραίας, με αποδοχή ομόφωνα της πρότασης της Οικονομικής Επιτροπής για αύξηση της λούσης από 4 σε 10 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει κάποιος ισοσκελισμός εσόδων και εξόδων, αφού πλέον η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση που τα επιχορηγούσε καταργήθηκε.

* Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της “Γορτυνίας”