Εκδηλώσεις για την σύσταση της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην μονή Καλτεζών

Στις εκδηλώσεις για την 202η επέτειο από την σύσταση της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Μονή Αγίου Νικολάου, στις Καλτεζές, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης στον χαιρετισμό του, “η Αρκαδία είναι ο κατ’ εξοχήν τόπος όπου έλαβαν χώρα πολεμικά αλλά και πολιτικά γεγονότα κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, γεγονότα που διαδραμάτισαν τον δικό τους ρόλο στην συνέχιση του Αγώνα και στην ανύψωση του ηθικού των επαναστατημένων Ελλήνων”.

Ένα τέτοιο γεγονός, συνέχισε ο Χρ. Λαμπρόπουλος, “είναι και η σύσταση της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας, που παρά τα τρωτά της σημεία, αποτελούσε την πρώτη απόπειρα δημιουργίας μίας έστω και τοπικής ανεξάρτητης Ελληνικής Κρατικής Αρχής και δικαίως η Πράξη των Καλτεζών θεωρείται το πρώτο Πολιτειακό Κείμενο της Ελλάδας”.

Οφείλουμε, κατέληξε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, “να τιμούμε τους προγόνους μας που μας χάρισαν την Ελευθερία και Ανεξαρτησία μας και να παίρνουμε παραδείγματα από τον δικό τους αγώνα, αλλά και να αποφεύγουμε τα λάθη τους, ώστε να είμαστε ενωμένοι ως λαός και να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό της πατρίδας μας”.

Δ.Τ. Περιφέρειας