Εκδηλώσεις την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου στη Δήμητρα

1. Αναβίωση παραδοσιακού πανηγυριού στην πλατεία της Δήμητρας.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου, θα γίνει αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού στην πλατεία του χωριού μας Δήμητρα. Με την ευγενή χορηγία του Δήμου Γορτυνίας, των καταστημάτων Κωνσταντόπουλου και Μακρή στην πλατεία του χωριού και της Ένωσης Δημητριωτών «Ο Άγιος Νικόλαος»,το συγκρότημα παραδοσιακής δημοτικής μουσικής του Γιώργου Δαλιάνη θα μας χαρίσει μία αξέχαστη βραδιά. Περιμένουμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του χωριού μας από τα γειτονικά χωριά να έρθουν και να διασκεδάσουν καθήμενοι κάτω από τα πλατάνια της πλατείας μας και να γευτούν τους υπέροχους μεζέδες των καταστημάτων.

2. Η Ένωση Δημητριωτών, ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου 2023, κατά την θεία λειτουργία που θα τελεστή στην εκκλησία της Παναγίας, στην Ακορίτα, θα τελέσει αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των Διβριτσιωτών και των οικογενειών τους.

3. Μετά την θεία λειτουργία ανήμερα της Παναγίας , θα προσφερθεί από την Ένωση Δημητριωτών κέρασμα, με το σχόλασμα της Εκκλησίας. Θα προσφερθούν λουκούμι και τσίπουρο σε όλους τους προσκυνητές, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας.