Εκλογές χωρίς ακρότητες και φανατισμούς!

Ediotorial- Μάρτιος 2014

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν  από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και μπορεί το τοπίο να είναι ακόμα θολό με πάνω από 8 υποψήφιους μνηστήρες να διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο, όμως σύντομα θα ξεκαθαρίσει. Και είναι η ώρα  που πρέπει να μπουν στην άκρη ακρότητες και φανατισμοί. Σίγουρα ο τόπος μας δεν χρειάζεται άλλα πείσματα και εγωισμούς. Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται ηρεμία και νηφαλιότητα. Γιατί κοινός παρονομαστής των περισσότερων είναι η αγάπη για αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τη Γορτυνία μας.

Οι εκλογές όμως αυτές είναι αυτοδιοικητικές και όχι εθνικές. Και εκεί δεν χωρούν πολιτικές αγκυλώσεις αλλά ούτε κομματικές παρωπίδες! Είναι εκλογές που αφορούν μόνο τη διαχείριση των τοπικών προβλημάτων και με βάση αυτό πρέπει εμείς οι δημότες να επιλέξουμε. Για αυτό και όσοι υποψήφιοι στα πλαίσια της πολιτικής επικοινωνίας τους επικαλεστούν αυτήν την «ανεξαρτησία» (που σίγουρα θα υπάρξουν αρκετοί…), καλό θα ήταν να πετάξουν μαζί και την κομματική τους ταυτότητα!

Η ώρα όμως των εκλογών είναι ώρα και δικής μας ευθύνης. Ώρα συμμετοχής και όχι αποχής. Με μοναδικό κριτήριο η προσωπική αξιολόγηση του κάθε υποψηφίου, η επιλογή των συνεργατών του και οι προτάσεις του και βέβαια όχι η κομματική του ταυτότητα . Καλούμαστε όλοι μας να επιλέξουμε πρόσωπα ικανά, πρόσωπα που γνωρίζουν τη Γορτυνία και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας. Γιατί την επόμενη ημέρα θα έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης στο αποτέλεσμα.

ΠΕΝΝΥ ΚΑΛΥΒΑ