Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, εφαρμόζει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, με Γωνιές Ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας με χρήση Πολυκέντρων Ανακύκλωσης, στα οποία οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και χάρτινα υλικά, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προώθηση της ανακύκλωσης σε δήμους αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Οι μαθητές είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές ανακύκλωσης, καθόσον είστε ενημερωμένοι αλλά και ευαισθητοποιημένοι στα θέματα της ανακύκλωσης, οπότε είναι καθήκον όλων μας να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε δράσεις που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή σας στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου διοργανώνει «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου», που περιλαμβάνει «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου» μαζί με την ΤΕΧΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, μπορείτε να επιστρέφετε για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που λειτουργούν σε διάφορα σημεία Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.recycling-center.gr). Κάθε φορά που επιστρέφεται ένα τεμάχιο, εκτυπώνεται αυτόματα κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης.

Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του Μεγάλου Διαγωνισμού στις 25 Μαΐου 2024, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα, ως αναγνώριση της διάκρισης των μαθητών των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του «Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Περιφέρειας  Πελοποννήσου» είναι τα ακόλουθα:

  • 1ο δώρο-έπαθλο*:Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.
  • 2ο δώρο-έπαθλο **: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.
  • 3ο δώρο-έπαθλο: Ένα smartwatch για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

*Σε περίπτωση που το πρώτο (1ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό τότε το 1ο δώρο – έπαθλο  θα είναι: Ένα  (1) ηλεκτρικό ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

** Σε περίπτωση που το δεύτερο (2ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης, 3ης, 4ης τάξης) τότε το 2ο δώρο έπαθλο  θα είναι: Ένα (1) ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Με τη λήξη του διαγωνισμού, όλα τα σχολικά τμήματα για να συμμετέχουν στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης, θα πρέπει να παραδώσουν την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, τα κουπόνια συμμετοχής τους που θα έχουν συλλέξει και θα έχουν καταμετρήσει συνολικά ως σχολικό τμήμα, στο Δημαρχείο του κάθε Δήμου.

Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Με τη δική σας συμμετοχή και δράση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σας περιμένουμε όλους στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου που λειτουργούν στο Δήμο σας !

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπρόσθετη πληροφορία, καλέστε 210 975100801 11 11 600.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΤΕΧΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ