Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και στη Γορτυνία Αρκαδίας!

local products

Σάββατο 30 Ιουνίου στον Κοκκορά Ηραίας

local productsΕκθέσεις αγροτικών προϊόντων δεν γίνονται μόνο στις μεγάλες πόλεις ή στις πρωτεύουσες νομών. Γίνονται και σε μικρά χωριά της Περιφέρειας.

Μια τέτοια έκθεση πραγματοποιείται και στη Γορτυνία μας και συγκεκριμένα στο όμορφο χωριό Κοκκορά, που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Ηραίας. Σε αυτή συμμετέχουν ως εκθέτες παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής με πολλά διαλεκτά τοπικά και αγροτικά προϊόντα, όπως…

μέλι, λάδι, φέτα, κρασί, τσίπουρο, αρωματικά φυτά κ.α.

Η έκθεση αυτή αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, καθώς πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2005, αρχικά υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Δήμου Ηραίας και πλέον του Καλλικρατικού Δήμου Γορτυνίας. Η εκδήλωση αυτή μάλιστα είναι μια μετενσάρκωση της παραδοσιακής γιορτής της Ρίγανης. Πάντα δε ακολουθεί παραδοσιακό αρκαδικό γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Φέτος η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Ιουνίου, όμως λόγω των εθνικών εκλογών αναβλήθηκε για το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.

Διοργανωτές είναι και πάλι ο Δήμος Γορτυνίας, η Τοπική Κοινότητα Κοκκορά και ο Σύλλογος Κοκκοραίων με τους νέους του χωριού.

kokkoras.e-gortynia.grΑπό την 6η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων στην Ηραία (Ιούλιος 2011)