Ενημερωτική δράση “Τα fake news στη σύγχρονη εποχή” στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 7μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από το ευρωπαϊκό workshop με θέμα τα Fake News!

Ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει και συντονίζει δράση με τίτλο “Τα fake news στη σύγχρονη εποχή”. Η δράση αποτελεί την παρουσίαση των εργασιών και την «αποτίμηση» της εκπαιδευτικής συζήτησης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την εξάλειψη της παραπληροφόρησης. Στην εκδήλωση θα γίνει ανταλλαγή ιδεών με στόχο την εξάλειψη των ψευδών ειδήσεων. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, που θέλει να αποκτήσει γνώση αλλά και να προτείνει ιδέες.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης – Ατζέντα

19:00 – 19:15 | Προσέλευση θεατών 19:15 – 19:20 | Εισαγωγικός Χαιρετισμός, Ελένη Καρούντζου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

19:20 – 19:25 | Παρουσίαση Εμπειριών από το Ευρωπαϊκό Workshop, Ιωάννα Ρούσου

19:25 – 19:35 | Παρουσιάσεις Δημοσιογράφων σχετικά με τα Fake News

– Έλλη Αρτοπούλου, Kalimera-Arkadia.gr

– Μένια Λιλή, Radio Arcadia 93.8

– Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε Ελλάδος

19:35 – 19:50 | Αναγνώριση και Αντιμετώπιση των Fake News

19:50 – 20:30 | Ανοιχτή Συζήτηση με το Κοινό

Η δράση αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού έργου EUCOMMvsDISINFO, σε συνέχεια του Πρώτου Διεθνές Εργαστηρίου με τίτλο “Η παραπληροφόρηση και η εξωτερική παρέμβαση ως απειλή για τη δημοκρατική συζήτηση”, όπου πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο στη Λάρνακα της Κύπρου και ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει ως εταίρος. Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία.

Εκ του Δήμου Τρίπολης