Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
Παράταση υποβολής αιτήσεων έως στις 30 Δεκεμβρίου 2022
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Εκπροσωπείς κάποιον φορέα ή σύλλογο; Είσαι επαγγελματίας; Πρότεινε ανάγκες, προβλήματα και ευκαιρίες για τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. υλοποιεί το πρόγραμμα LEADER, από το 1996 στην Ανατολική Πελοπόννησο και το διάστημα αυτό βρίσκεται σε διαβούλευση με τους φορείς και τον τοπικό πληθυσμό, ενόψει σχεδιασμού και υποβολής φακέλου υποψηφιότητας για το νέο πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.
Σκοπός της διαβούλευσης είναι να συζητηθούν, αναδειχθούν και καταγραφούν οι ανάγκες, οι ευκαιρίες και τα προβλήματα της περιοχής εφαρμογής, καθώς έτσι θα προκύψουν προτάσεις και δράσεις του προγράμματος LEADER για την προγραμματική περίοδο 2023-2027.
Πατήστε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΑΠΌ ΡΑΕ ΚΑΙ ΕΝΏΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ
Εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας υλοποιεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με Ενώσεις Καταναλωτών με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν το κόστος ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας) με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι οποίες δεν θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής τους. Η εκστρατεία ενημέρωσης, περιλαμβάνει:
• video που προτείνει στους καταναλωτές εύκολους και γρήγορους τρόπους για να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα
• ενημερωτικό φυλλάδιο με συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών
• ειδική ιστοσελίδα όπου οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν την ενέργεια (κιλοβατώρες) καθώς και το κόστος χρήσης των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών τους.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΑΑΔΕ: ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΈΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ “ΤΑ ΑΙΤΉΜΑΤΆ ΜΟΥ” ΚΑΙ “ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΎ ΜΟΥ”
Σε ακόμα μία καινοτομία προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Από την 1η Δεκεμβρίου, 20 Τελωνειακές Υπηρεσίες εντάχθηκαν, για πρώτη φορά, στις εφαρμογές “Τα Αιτήματά μου” και “Τα Ραντεβού μου”, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Μέσω της πλατφόρμας “Τα Αιτήματά μου”, οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν ψηφιακά τα αιτήματά τους προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, με δομημένο τρόπο. Η πλατφόρμα, κατά την ψηφιακή υποβολή του αιτήματος ενημερώνει τον συναλλασσόμενο για τις διαθέσιμες τελωνειακές διαδικασίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την πορεία του αιτήματός του. Mέσω της πλατφόρμας “Τα Ραντεβού μου”, οι συναλλασσόμενοι προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους και ενημερώνονται για κάθε αλλαγή, όπως ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού, στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο (SMS) που έχουν δηλώσει στην ενότητα “Μητρώο/Επικοινωνία” της ψηφιακής πύλης myAADE της ΑΑΔΕ.

ΔΥΠΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΏΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ 3.000 ΝΈΩΝ ΚΑΙ ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ
Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης πίνακας με 182 εγκεκριμένες ενστάσεις που υποβλήθηκαν για το νέο “πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία”. Ο στόχος της δράσης, διάρκειας δώδεκα μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 νέων ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Πληροφορίες στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr).

ΣΤΙΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΈΣ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΎ ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΑΝ 562 ΑΙΤΉΣΕΙΣ
Κατατέθηκαν 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ στο Καθεστώς Ενίσχυσης «Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 ευρώ και το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η υποβολή των αιτήσεων για το καθεστώς της Αγροδιατροφής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (opsan.mindev.gov.gr), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Δεκεμβρίου 2022.

Από 23 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, λόγω εορτών.
Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2023