Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

29 – 30 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΔΙΉΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΉ ΕΜΠΟΡΊΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΊΠΟΛΗ

29 – 30 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΔΙΉΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΉ ΕΜΠΟΡΊΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΊΠΟΛΗ
Συναυλία με την Καίτη Γαρμπή και τον Δημήτρη Σχοινά
Η μεγάλη γιορτή του εμπορίου είναι και φέτος γεγονός με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Από την Τρίτη 29 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 30 Αυγούστου η Τρίπολη θα γιορτάζει δύο μέρες με τις εμπορικές επιχειρήσεις να παρέχουν μεγάλες προσφορές και happenings και πολλή μουσική στις κεντρικές πλατείες της.

Μουσικές εκδηλώσεις
Τρίτη 29 Αυγούστου,

Στις 7 μ.μ η Πλατεία Βαλτετσίου θα γεμίσει μουσική από γνωστό Dj. Διοργάνωση Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στις 9:30 μ.μ στην Πλατεία Πετρινού, θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα. Διοργάνωση: Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και Δήμος Τρίπολης.

Τετάρτη 30 Αυγούστου
Στις 9 μ.μ στην Πλατεία Πετρινού, η αγαπημένη σε όλους Καίτη Γαρμπή με τον γιό της Δημήτρη Σχοινά θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία. Διοργάνωση: Δήμος Τρίπολης.

Μέρες και Ώρες λειτουργίας καταστημάτων
Τρίτη 29 Αυγούστου, Πρωί: 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ – Απόγευμα: 6:00 μ.μ έως τις 12:00 π.μ
Τετάρτη 30 Αυγούστου, Πρωί: 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ – Απόγευμα: 6:00 μ.μ έως τις 11:00 μ.μ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο Αρκαδίας

«ΤRIPOLIS STREET FOOD FESTIVAL». ΕΠΙΜΕΛΩΣ…ΓΕΥΣΤΙΚΟ!
Το 2ο «Tripolis Street Food Festival» είναι γεγονός. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης και την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης ανοίγουν τις πύλες του «Tripolis Street Food Festival» στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Άρεως.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 8/9, από τις 18:00 έως τις 00:00
Σάββατο 9/9, από τις 12:00 έως τις 00:00
Κυριακή 10/9, από τις 12:00 έως τις 00:00
Ένα κορυφαίο γεγονός, ΕΠΙμελώς…γευστικό!
Stay tuned!!!!!

ΈΛΕΓΧΟΙ ΜΕ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Καρπούς στο έργο της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας αποδίδει η χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων, ενισχύοντας σημαντικά την ταχύτητα και την αξιοπιστία των ελέγχων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, δηλώνει ότι η τεχνολογική καινοτομία, μέσω της ανάλυσης δεδομένων μεγάλου όγκου, των λεγόμενων big data και της αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων, μας οδηγεί σε περισσότερους, πιο στοχευμένους και ποιοτικούς ελέγχους. Όπως εξηγεί, η χρήση διασυνδεδεμένων φορητών συσκευών, τύπου tablet, λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος, προσφέρει ταχύτητα, διαφάνεια και άμεση καταχώριση των αποτελεσμάτων. Με τις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τζιλιβάκης εκτιμά ότι οι έλεγχοι, την τρέχουσα χρονιά, όπως φαίνεται και από τα δημοσιευμένα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, θα πλησιάσουν τους 70.000. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, έγιναν συνολικά 35.115 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 7.145 κυρώσεις και πρόστιμα, συνολικού ύψους 19.164.802 ευρώ.

ΈΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ
Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις την τελευταία πενταετία, και ειδικότερα υποθέσεις του 2017 οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, με τους ελεγκτές των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων να έχουν λάβει εντολή να στείλουν φέτος τουλάχιστον 15.000 καταλογισμούς με φόρους «κατ’ εκτίμηση». Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση θα υπολογίσει τον φόρο με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της. Όπως προκύπτει από τις οδηγίες που έχει δώσει η φορολογική διοίκηση θα ελεγχθούν τα ηλεκτρονικά αρχεία βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης κλπ. Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι, παρά την υποχρέωσή τους, δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, με την προϋπόθεση ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η φορολογική διοίκηση προκύπτει φορολογητέα ύλη για τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό της φορολογικής υποχρέωσης και ποσό φόρου προς βεβαίωση για τον φορολογούμενο που υπερβαίνει το ποσό των 30 ευρώ.

ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Πρόσωπα με συνήθη κατοικία στο εξωτερικό που κατέχουν στην Ελλάδα I.X.E. όχημα με ξένες πινακίδες σε καθεστώς προσωρινής εισαγωγής, μπορούν να επωφεληθούν από την απλούστευση της διαδικασίας ακινητοποίησης του οχήματος για τα διαστήματα απουσίας τους στο εξωτερικό, όπως προβλέπει Εγκύκλιος του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι, κατά κύριο λόγο ομογενείς, μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτημα προς το αρμόδιο τελωνείο για την ακινητοποίηση του οχήματός τους αλλά και την άρση αυτού, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) με τη χρήση κωδικών Taxisnet, στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» ακολουθώντας τη διαδρομή: Νέο Αίτημα > Τελωνεία > Θεματική Ομάδα «Οχήματα-Προσωρινή Εισαγωγή» > Διαδικασία «Ακινητοποίηση Οχημάτων & Άρση Ακινησίας οχημάτων». Επίσης μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο διάστημα κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα, ηλεκτρονικά, με τη χρήση κωδικών TAXISnet, μέσω του Υποσύστηματος Εισαγωγών του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (ICISnet), στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, στη διαδρομή www.aade.gr > Τελωνειακές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές συναλλαγές > IMPORTS-Σύστημα Εισαγωγών > Εισαγωγές > e-Αίτηση > Υποβολή e-Αίτησης.

ΑΑΔΕ: Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ» ΚΑΙ «ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΥ»
Επιλεγμένες Υπηρεσίες του Χημείου εντάσσονται για πρώτη φορά στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» οι συναλλασσόμενοι και οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν ψηφιακά τα αιτήματά τους προς την αρμόδια χημική υπηρεσία, να παρακολουθούν την εξέλιξή τους, να επιλέγουν τις διαθέσιμες διαδικασίες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και να τα επισυνάπτουν. Μέσω της εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου», οι συναλλασσόμενοι και οι εκπρόσωποί τους μπορούν να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους, να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή, όπως ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού, στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.