Ο σύλλογος μας με γνώμονα την ενημέρωση των μελών του και τη σύσφιξη των σχέσεων πραγματοποίησε την τακτική Γενική Συνέλευση στις 19/1/2025 στο χώρο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου. Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η ανταλλαγή ευχών για μακροημέρευση και πρόοδο εργασιών, Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αρκαδίας Κων/νος Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κος Ευστάθιος Κούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Νεκτάριος Μπαρούτσας, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γορτυνίας και σύμβουλοι της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της Βασιλόπιτας την οποία κλήθηκε να κόψει ο Κος Ανδρέας Παρασκευόπουλος τιμής ένεκεν καθώς ήταν πρόεδρος του Συλλόγου μας πριν 40 χρόνια (1985). Ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την τιμή αυτή και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η παρουσία όλων μας στον Σύλλογο που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει το χωρίο μας.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων για το 2024, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του Συλλόγου, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών. Για μια ακόμη φορά υπογραμμίσθηκε η ανάγκη κινητοποίησης όλων των μελών προκειμένου ο Σύλλογός μας να παραμένει ενεργός και να υλοποιεί τις δράσεις του οι οποίες έχουν κερδίσει ευνοϊκά σχόλια και πολλές από αυτές έχουν καταγραφεί ως πρωτοπόρες στο χώρο του πολιτισμού.
Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας των χορευτικών τμημάτων, τα οποία αποδεδειγμένα υπήρξαν για χρόνια το κύτταρο του Συλλόγου μας, καθώς τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ έχουν ανδρωθεί μέσα από αυτά. Καλούμε τα μέλη μας και τους πατριώτες μας να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενταχθούν και πάλι στο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6973.952.422 ή σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.
Όπως και πέρυσι ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει την αποκριάτικη εκδήλωσή του την Κυριακή 2/3/2025 το μεσημέρι στο χώρο του σχολείου στο χωριό μας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να φέρει κοντά όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το χωριό τις μέρες αυτές με τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους δίνοντας μια ανάσα χαράς και γιορτής. Για το λόγο αυτό καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν και να στηρίξουν την εκδήλωση έχοντας υπόψη πως το χωριό μας έχει ανάγκη όχι μόνο τις μέρες του καλοκαιριού αλλά περισσότερο αυτή την περίοδο. Ο Σύλλογος θα προσφέρει το κυρίως πιάτο (αρνί με πατάτες στο φούρνο) και είναι ευπρόσδεκτα από τα μέλη και τους φίλους φαγητά ή κρασί που θα προσφερθούν σε όλους. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως επιπλέον θα υπάρχει μουσική, χορός και φυσικά πολύ καλή διάθεση!
Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο Θεσμός των Πύρρια είναι το γεγονός που θα μας απασχολήσει και φέτος. Το Δ.Σ έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό του προγράμματος για τα “Πύρρια 2025”. Σημειώνεται πως φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά μιας και συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν. Η φήμη του θεσμού όλα αυτά τα χρόνια έχει εξαπλωθεί πέρα από την περιοχή μας και με χαρά υποδεχόμαστε κάθε χρόνο νέους επισκέπτες.
Για όποια πληροφορία θελήσετε, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα:
Κινητό Συλλόγου: 6973.952.422
Και στο email: ps.pyrraion@gmail.com
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Δημητρακόπουλος Νίκος
Ο Γεν. Γραμματέας Βράκας Ι. Παναγιώτης