Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» με μια δράση ανοιχτής τεκμηρίωσης επιλεγμένων φωτογραφιών του αρχείου Μιχάλη Παναγόπουλου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο.

Από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και μέχρι τη λήξη της έκθεσης (31/12), οι επισκέπτες του Μουσείου, κάτοικοι της Δημητσάνας και όχι μόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν πρόσωπα, τοπία και γεγονότα σε ατεκμηρίωτες φωτογραφίες των δεκαετιών 1920-1950 του Δημητσανίτη φωτογράφου Μιχάλη Παναγόπουλου, μέσω ειδικής εφαρμογής, συνεισφέροντας στην καταγραφή και διάσωση της τοπικής  ιστορίας και μνήμης για τις μελλοντικές γενιές. Παράλληλα, όσοι επισκέπτες το επιθυμούν, θα μπορούν να προσκομίσουν φωτογραφίες από το προσωπικό τους αρχείο και να μιλήσουν για τις ιστορίες, τα πρόσωπα και τα γεγονότα πίσω από αυτές, εμπλουτίζοντας το φωτογραφικό αρχείο και το αρχείο προφορικών μαρτυριών και ιστοριών ζωής του Διασυνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, κάτοχο του φωτογραφικού αρχείου Μιχάλη Παναγόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης) ή μέσω email στο ymy@piraeusbank.gr.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr