Όλη η Γορτυνία έχει “ντυθεί” στα λευκά

ELLINIKO1

 Όλη σχεδόν η Γορτυνία είναι ντυμένη στα λευκά! Χιόνια υπάρχουν ακόμα και σε χωριά με πολύ χαμηλό υψόμετρο όπως Ελληνικό, Ζώνη, Κατσίμπαλι, Παύλια, Παλαμάρι, Φαράγγι Κλειβωκάς κ.α. Η επίσκεψη του χιονιού πάντα δίνει ένα υπέροχο θέαμα και κάνει τη Γορτυνία μαγευτική

ELLINIKO1

 

     Η Γορτυνία αποτελεί αγαπημένο χειμερινό προορισμό. Μάλιστα είναι γνωστή και ως «η Ελβετία της Ελλάδος». Μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα μπορεί κανείς να βρεθεί σε πολλά πανέμορφα παραδοσιακά χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Αρκετά από αυτά συγκαταλέγονται ήδη ανάμεσα στα πιο δημοφιλή ορεινά θέρετρα όλης της χώρας (όπως Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Βαλτεσινίκο, Καρύταινα κ.α.)

    Αυθεντική ομορφιά, μαγευτικά τοπία, όμορφα ξενοδοχεία και ξενώνες, γραφικά ταβερνάκια, εναλλακτικές δραστηριότητες και ένα κοντινό χιονοδρομικό κέντρο, συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία για μια μικρή απόδραση μέσα στην καρδιά του χειμώνα!  Οι καπνοί από τις καμινάδες των τζακιών, η μυρωδιά του καμένου ξύλου αλλά και οι υπέροχες νοστιμιές από τα παραδοσιακά τοπικά φαγητά ολοκληρώνουν ένα υπέροχο και μαγευτικό σκηνικό.

ELLINIKO3  ELLINIKO7   ELLINIKO6
* Οι φωτογραφίες είναι του κ. Χαράλαμπου Μπαρμπαλιά (Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ελληνικού) από το πανέμορφο Ελληνικό.