Η Αρκαδική φύση εμπνέει καλλιτέχνες – Μια εξαιρετική έκθεση στη Βυτίνα! (ph)

Μια εξαιρετική έκθεση με τίτλο «Τα μονοπάτια της Αρκαδίας» φιλοξενείται αυτό το διάστημα στην καρδιά της Ορεινής Αρκαδίας, τη γραφική Βυτίνα. Μοναδικά έργα τέχνης παρουσιάζονται στους όμορφους χώρους της Τριανταφυλλίδειου Γεωργικής Σχολής, απέναντι από το μαγευτικό Δασάκι της Βυτίνας.

Πρόκειται για μια αξιόλογη δουλειά δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών, του ζωγράφου Stoian Donev και της γλύπτριας Χριστίνας Κελλίδη. Συνοδοιπόρος τους σε αυτό το όμορφο ταξίδι βρέθηκε ο δραστήριος Όμιλος Κυριών Βυτίνας.

Το συντροφικό και καλλιτεχνικό ταξίδι του Stoian Donev και της Χριστίνας Κελλίδη άρχισε από τη Βουλγαρία, τη Σχολή Καλών Τεχνών Σόφιας, ενώ ακολουθώντας τις τεθλασμένες μιας ερευνητικής πορείας και εικαστικής ανίχνευσης, συνέχισε στην Αθήνα και από εκεί βρέθηκε στη Αρκαδία των μύθων και των θρύλων.

Το ξεχωριστό αυτό «ζευγάρι στην ζωή και την τέχνη» βρήκε το δικό του «καταφύγιο» στη Βυτίνα. Εκεί ζουν και δημιουργούν τα τελευταία τρία χρόνια. Τα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού και της απομόνωσης αποτέλεσαν για αυτούς χρόνια δημιουργίας. Πηγή έμπνευσής τους η μοναδική Αρκαδική φύση. Ο τόπος-σύμβολο της ειδυλλιακής ζωής, η γη των Θεών και των μύθων, που ενέπνευσε εκατοντάδες καλλιτέχνες, ζωγράφους, ποιητές, μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Η διπλή αυτή έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής σίγουρα αποζημιώνει τον κάθε επισκέπτη. Τον γεμίζει με μοναδικά συναισθήματα και τον καλεί σε ένα διάλογο με την Αρκαδική φύση. Τα εικαστικά έργα και των δύο καλλιτεχνών με αληθινά χρώματα και διάχυτο φως, σκορπίζουν σε όλους θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Και συνομιλώντας κάποιος με τους εξαιρετικούς αυτούς καλλιτέχνες, αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι και το μήνυμα που επιθυμούν οι ίδιοι να περάσουν μέσα από τα έργα τους. Στις δύσκολες και σκοτεινές εποχές που ζούμε να στραφούμε στη φύση, η οποία από μόνη της είναι θεραπευτική και μας γεμίζει ζωντάνια, ενέργεια και αισιοδοξία!

Πέννυ Καλύβα

 

Δείτε video και φωτογραφίες:

 

https://www.facebook.com/gortynia.newspaper/videos/308728744783668