Η εικόνα του Αγίου Γερβασίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Νυμφασίας

Η 6η Ιουνίου 2024 αποτελεί, πλέον, μία ιστορική και ευφρόσυνη ημερομηνία, η οποία θα περάσει και θα χαραχθεί ανεξίτηλα στην ατομική και στη συλλογική μνήμη και συνείδηση των Νυμφάσιων για το γεγονός ότι ο γενέθλιος τόπος μας και οι κάτοικοί του υποδέχθηκαν, με πολύ χαρά και συγκίνηση και κάθε τιμή, την αγιογραφηθείσα περικαλλή και ιερά εικόνα και το φιλοτεχνηθέν επιβλητικό προσκυνητάρι της, του προσφιλούς και αγιασμένου τέκνου της Νυμφασίας, Αγίου Γερβασίου, η οποία τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος!

Η εικόνα του Αγίου Γερβασίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος, μέχρι την, πρώτα ο Θεός, ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου μας, στον οποίο και θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί για πάντα!

Μετά την άφιξη της ιεράς εικόνας, τελέσθηκε η Παράκληση του Αγίου Γερβασίου με την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας, σε κλίμα ευγνωμοσύνης, χαράς και συγκίνησης για το γεγονός ότι αξιωθήκαμε να ζήσουμε και να βιώσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες, ανεπανάληπτες και αξέχαστες ευλογημένες στιγμές!

Ο Σύλλογός μας απευθύνει πάρα πολλές ευχαριστίες στον αγαπητό μας, καλό, φιλότιμο και πάντοτε πρόθυμο συμπατριώτη μας, κο Κυριάκο Παν. Παναγόπουλο, ο οποίος ανέλαβε και μετέφερε την ιερά εικόνα και το προσκυνητάρι της, από την πόλη του Πύργου στη Νυμφασία!

Επίσης, άπειρες ευχαριστίες απευθύνουμε στην κα Δήμητρα Σκρέκη, η οποία παρήγγειλε και κάλυψε την δαπάνη της κατασκευής του πολύ όμορφου και επιβλητικού προσκυνηταριού της ιεράς εικόνας του Αγίου μας.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε, ολόψυχα και ολόθερμα, όλους, ανεξαιρέτως, τους συμπατριώτες, απανταχού της γης, Νυμφάσιους, οι οποίοι συνεισέφεραν, συνεισφέρουν και θα συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, οιοδήποτε ποσό για την κάλυψη της δαπάνης αγιογράφησης της ιεράς εικόνας του Αγίου μας, επειδή αυτή η εικόνα είναι έργο και αποτελεί δέηση όλων των απανταχού της γης Νυμφάσιων προς τον Άγιο Γερβάσιο, Το γέννημα της Νυμφασίας (Γρανίτσης)!

Η χάρη και η ευλογία του Αγίου Γερβασίου να είναι με όλους μας και να μας συνοδεύει στη ζωή μας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας