Η εκδρομή του Κατηχητικού Σχολείου Δημητσάνας

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 το Κατηχητικό Σχολείο Δημητσάνας πραγματοποίησε εκδρομή στο Ναύπλιο. Πρώτος προορισμός μας ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου και επίσκεψη στο μουσείο του ναού, όπου φυλάσσονται προσωπικά αντικείμενα του Αγίου, πίνακες ζωγραφικής του και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του. Με την υπέροχη ξενάγηση της κατηχήτριάς μας Ειρήνης Μάνεση γνωρίσαμε τον βίο του Αγίου και συγκινηθήκαμε με τα αναρίθμητα θαύματά του.

Δεύτερος σταθμός μας ήταν ο τόπος μαρτυρίου (ιερή ελιά) του Αγίου Αναστασίου του Νεομάρτυρα, που βρίσκεται στα βόρεια του ναού της Παναγίας στο Ναύπλιο. Ο π. Ιωσήφ με εμπνευσμένο λόγο μας μίλησε για τη ζωή του Αγίου, το θάρρος του να ομολογήσει την πίστη και την αγάπη του στο Θεό και το φρικτό μαρτύριο που υπέστη από τους Τούρκους. Κατόπιν, προσκυνήσαμε τον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Τελευταίος προορισμός της εκδρομής μας ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου στην είσοδό του δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστριας. Η κατηχήτριά μας Βασιλική Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στο έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και στο μαρτυρικό τέλος του. Ακολούθησε ελεύθερη ώρα για φαγητό, παγωτό, βόλτα με το τρενάκι και περιδιάβαση στα σοκάκια.

Τα παιδιά πέρασαν όμορφα, διασκέδασαν πολύ και κι εμείς μαζί τους. Ήταν μια μοναδική πνευματική εμπειρία και ευχόμαστε να γίνουν και στο μέλλον τέτοιες ωραίες και ψυχωφελείς εκδρομές.

Μαρία Τσίτουρα
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα