Καιρός: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές τις πρωινές ώρες, με λίγες νεφώσεις στη Βορειοανατολική Ελλάδα και στην Αττική, όπου τα ξημερώματα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικά όμβροι. Τοπικές ομίχλες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο. Μετά το μεσημέρι, αναμένουμε αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα, και αργά το βράδυ του Σαββάτου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικά λασποβροχές στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 13 έως τους 29 βαθμούς στην Ήπειρο), 14 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 13 έως 27 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.