Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές

Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Από το πρωί έως το απόγευμα οι βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις ίδιες περιοχές θα σημειωθούν και καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 14 έως 24, στη Θεσσαλία από 15 έως 28, στην Ήπειρο από 13 έως 25, στη Στερεά από 17 έως 28, στην Πελοπόννησο από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 27 και στην Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το μεσημέρι στα βορειοανατολικά τμήματά του 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς, πρόσκαιρες βροχές, τοπικού χαρακτήρα έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9º C έως 21º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9º C έως 21º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13º C έως 21º C.