Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές από το μεσημέρι

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι περισσότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 18, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 17, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες 3 έως 5 μποφόρ Από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα ανατολικά του τμήματα όπου οι αρχικά νότιοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1º C έως 11º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3º C έως 12º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4º C έως 14º C.