Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές

Τοπικές βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τοπικά στην Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14, στην Ήπειρο από 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16-17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5º C έως 11º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5º C έως 12º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6º C έως 13º C.