Καλλιεργούσαν ποσότητες κάνναβης στη Γορτυνία – Εξαρθρώθηκε οργάνωση

Εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά εξάρθρωσαν την περασμένη Κυριακή 22.11.2023 στη Γορτυνία οι αστυνομικές αρχές. Συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας από 39 έως 45 ετών, οι οποίοι διέμεναν στην Αθήνα και δύο Έλληνες, ανδρόγυνο, ηλικίας 62 και 64 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα για τα όπλα και περί αλλοδαπών.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση οι ποσότητες κάνναβης που κατασχέθηκαν προέρχονταν από φυτεία κάνναβης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, την οποία καλλιεργούσαν οι δράστες από κοινού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η έκταση βρίσκεται σε ερημική περιοχή έξω από χωριό του τέως Δήμου Κοντοβαζαίνης. Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε εκτεταμένες έρευνες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και drone. Περισσότερα στοιχεία για το χωριό, αλλά και ονόματα συλληφθέντων δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε, όπως άλλωστε ούτε η Αστυνομία τα έδωσε στη δημοσιότητα, λόγω προσωπικών δεδομένων καθώς και παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας. 

Το χρονικό της εξάρθρωσης:

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023 έως και την 22.10.2023, όπου διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 45χρονος αλλοδαπός συλληφθείς. Οι ποσότητες κάνναβης προέρχονταν από φυτεία κάνναβης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, που καλλιεργούσαν οι δράστες από κοινού και στη συνέχεια διοχετεύονταν στους νομούς της Αρκαδίας και της Αττικής.

Επιπρόσθετα, τα μέλη μετά την παραλαβή των ποσοτήτων, για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στους τόπους απόκρυψης ή στις οικίες τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και ταξί, για να αποτρέψουν τυχόν παρακολούθηση ή επιτήρηση σε βάρος τους. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 101.458,2 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 67.646 γραμμαρίων, τέσσερα οχήματα, τρεις ζυγαριές ακριβείας, οκτώ κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 15.385 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ένα περίστροφο, τρία φυσίγγια, μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, πλήθος από εξοπλισμό αποξήρανσης, μία θερμάστρα υγραερίου, δύο υπνόσακοι, πλήθος από εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

εση συνελήφθησαν χθες (22/10) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 4 αλλοδαποί, ηλικίας από 39 έως 45 ετών και 2 ημεδαποί, ηλικίας 62 και 64 ετών ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πιστόλι, κινητά τηλέφωνα και χρήματα εντοπίστηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων