Κοκκορά: 15η Γιορτή Ρίγανης – Βράβευση εμπνευστών του θεσμού & Εγκαίνια παιδικής χαράς (ph)

Με την υποστήριξη των Δήμου Γορτυνίας – Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Κοκκοραίων «Ο Προφήτης Ηλίας», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η 15η Γιορτή Ρίγανης στον Κοκκορά Γορτυνίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά έργων που έχει υλοποιήσει ο Δήμος στην Τ.Κ. Κοκκορά, εγκαινίασε τη νέα παιδική χαρά του χωριού η οποία είναι μια από τις πέντε παιδικές χαρές στη Γορτυνία που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και πραγματοποίησε βράβευση των εμπνευστών – πρωτεργατών της «Γιορτής της Ρίγανης», ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας συμβολής τους στην καθιέρωσή της. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούλης σε κλίμα συγκίνησης, απένειμε ξύλινες τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας και πρ. Δήμαρχο Ηραίας κ. Σταύρο Χριστόπουλο και στους κυρίους Σπυρίδωνα Βούλγαρη, Ιωάννη Σεφερλή και Γεώργιο Σεφερλή οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό ενδιαφέρουσες προσωπικές ιστορίες γύρω από τη δημιουργία και τις προσπάθειες για καθιέρωση της «Γιορτής της Ρίγανης».

Η φετινή Γιορτή Ρίγανης πλαισιώθηκε από ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Ασθένειες των Ελαιόδεντρων» από την Επίκουρη καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο φυτοπαθολογίας κ. Αλίκη Τζίμα, από έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα που κράτησε μέχρι το πρωί.

Η γιορτή της ρίγανης και η έκθεση αγροτικών προϊόντων στον Κοκκορά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι υπάρχουν πυρήνες δημιουργίας στη Γορτυνία οι οποίοι στο μέτρο του δυνατού λαμβάνουν υποστήριξη και ενίσχυση από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να συνεχίσουν να προοδεύουν και να ευδοκιμούν στον τόπο μας, παρά τις αντιξοότητες.