Κρατάνε οι Σύλλογοί μας!

Editorial (Απρίλιος 2015)

Παρά την οικονομική κρίση το πρώτο τρίμηνο του 2015 δραστηριοποιήθηκαν πάνω από 100 Γορτυνιακοί Σύλλογοι σε Αθήνα και Γορτυνία! Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για την ύπαρξή τους και το μέλλον τους. Και οφείλουμε δε να επισημάνουμε ότι σε σχέση με όλη την Αρκαδία, το φαινόμενο αυτό μόνο στη Γορτυνία παρατηρείται τόσο έντονα. Στις άλλες επαρχίες αλλά και στους περισσότερους νομούς όλης της χώρας, όπως διαβάζουμε και μας ενημερώνουν συνάδελφοι, η συλλογική κίνηση είναι υποτονική.

Δικαιολογημένα λοιπόν εκφράζουμε το θαυμασμό μας προς τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων μας, που βρίσκουν χρόνο να ασχολούνται με τα θέματα των χωριών τους, αλλά και με τις εκδηλώσεις των να συντελούν στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών τους. Αξίζει όλοι να τους συμπαρίστανται και να τους επαινούν, για να συνεχίσουν να προσφέρουν με το ίδιο μεράκι. Τυχόν μικροψυχίες όπου υπάρχουν, καλό είναι να εκλείψουν.

Ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πολύπλευρης κρίσης, που κυρίως είναι κρίση πολιτισμού, ηθική και πνευματική, πρέπει να αφυπνίσουμε όλα αυτά που μας δίνουν δύναμη, να παραμένουμε προσηλωμένοι στον πολύτιμο θησαυρό του πολιτισμού και της παράδοσής μας και να προχωράμε με ενότητα, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

ΠΕΝΝΥ ΚΑΛΥΒΑ