Λυκουρέντζος: Ο ΕΛ.Γ.Α. στην πρώτη γραμμή για την Αρκαδία

Οι υποδείξεις για την άσκηση των καθηκόντων μας περιττεύουν…
Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023,ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες κύρια στις Δημοτικές Ενότητες Λεβιδίου και Μαντινείας.
•Αμέσως ξεκίνησαν οι επισημάνσεις από τα αρμόδια στελέχη του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης και μάλιστα με την παρουσία του κ.Δημάρχου Τρίπολης.
•Ξεκίνησαν επίσης,οι ενημερώσεις των Γεωπόνων εκτιμητών,
προκειμένου να προχωρήσουν αμέσως στο επόμενο στάδιο των εξατομικευμένων επιτόπιων εκτιμήσεων από την προσεχή Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, μετά και από την υποβολή των δηλώσεων ζημιάς,από τους παραγωγούς μας,στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α.
•Επισημαίνεται ότι το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης είναι επαρκώς στελεχωμένο για την άμεση εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες στις οποίες επείγει η πραγματογνωμοσύνη,σανοδοτικά, σιτηρά, τομάτες και λοιπές καλλιέργειες.
Από τις επισημάνσεις οι οποίες διενεργούνται διαπιστώνεται ότι πρόκειται για ισχυρή χαλαζόπτωση με σημαντικές επιπτώσεις επί της αναμενόμενης παραγωγής και η καταγραφή θα ολοκληρωθεί το ταχύτερον δυνατόν.
•Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όπως άριστα γνωρίζουν οι παραγωγοί μας στο σύνολο της χώρας μας,η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. στηρίξαμε έμπρακτα,με ευαισθησία και δικαιοσύνη,την αγροτική κοινωνία σε κάθε σκληρή δοκιμασία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.