Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι

Μεγάλες μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα – Μάχη με τα εναέρια μέσα δίνει η Πυροσβεστική

Οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν και σήμερα, Τετάρτη να δυσκολεύουν το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται σε Δερβενοχώρια, Μάνδρα, Λουτράκι και Ρόδο.

Μεγάλη ανησυχία στο Λουτράκι

Μεγάλη είναι η ανησυχία και για το Λουτράκι όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατάφεραν να μην περάσει η πυρκαγιά κάτω από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα, η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τη φωτιά σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια και παραμένει σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Λουτράκι: Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα συνδράμουν για τις αναζωπυρώσεις

Εστίες φωτιάς που καίνε στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Ειδικότερα, από νωρίς σήμερα το πρωί ρίχθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να αντιμετωπίσουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές. Το έργο τους συνδράμουν μηχανήματα έργων του στρατού και της αυτοδιοίκησης, υδροφόρες, αλλά και εθελοντές.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr/