Μαθητές της Γορτυνίας διαγωνίζονται στον τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής!

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021-2022, που διοργανώνεται από την WRO Hellas, σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου, συμμετέχουν τρεις ομάδες αποτελούμενες συνολικά από δεκατέσσερα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας. Επίσης συμμετέχουν και δύο ομάδες από το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων.

Η ομάδα «Robodimitsana» θα λάβει μέρος στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2Χ2». Οι ομάδες «Lousios Water Power Team» και «Dimitsana Watermill» θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα έργα τους «Σύστημα Διαχείρισης Νερού» και «Υβριδικός Αλευρόμυλος» αντίστοιχα, στην ανοικτή κατηγορία με θέμα «Πρωτογενής Τομέας | Αγροτική Παραγωγή». Τα έργα συνδέονται άμεσα με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και προτείνουν σύγχρονες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης της πηγής του Αϊ-Γιάννη και της αναβάθμισης των παραδοσιακών αλευρόμυλων σε υβριδικούς.

Προπονητής-παιδαγωγικά υπεύθυνος της προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων Βυτίνας και Δημητσάνας είναι ο Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Καρούντζος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, ενώ για το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Κατσικερός Μαρίνος. Υπεύθυνη του προγράμματος ρομποτικής του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης η Τοπική Διαχειρίστρια κα. Παπαδοπούλου Ηρώ-Χριστίνα με την υποστήριξη της Προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας κας Μπεκιάρη Μαντώς.

*Φωτογραφία από τον προκριματικό αγώνα WRO Hellas Περιφέρειας Πελοποννήσου που έγινε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα.