Με τις ευλογίες του νέου Μητροπολίτη η κοπή πίττας της Παγγορτυνιακής Ένωσης (ph)

Οι Γορτύνιοι της Αθήνας έδωσαν δυναμικό παρόν στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στο «Πνευματικό Κέντρο Γορτυνίων». Σημαντική ήταν η παρουσία για πρώτη φορά σε Γορτυνιακό Σύλλογο, του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Αγγελακόπουλος και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πλέσσιας ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας που προηγήθηκαν.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίττα ευλόγησε ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, βοηθούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π.Ιάκωβο Κανάκη. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε για πρώτη φορά στο Πνευματικό Κέντρο των Γορτυνίων στην Αθήνα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό του που όπως πληροφορείται, σε όλους τους τομείς οι Γορτύνιοι ξεχωρίζουν σε ευφυία, δράση και αγωνιστικότητα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής του προσφέρθηκε ως αναμνηστικό για την πρώτη του παρουσία στα γραφεία της Ένωσης, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο καθώς και ένα βιβλίο για την πολύχρονη δράση της Ένωσης

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι Βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, Γιώργος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Εμ. Σκαντζός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων Αντιδήμαρχος Χρήστος Τεντόμας, ο πρώην Δήμαρχος Τρικολώνων και Πρόεδρος ΤΕΔΚΑ Γιώργος Μπαρούτσας, οι πρώην Δήμαρχοι Κοντοβάζαινας Ηλίας Αποσκίτης, Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος, Αγ. Βαρβάρας Αττικής Γιώργος Καπλάνης και Πεύκης Αττικής Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, ο καθηγητής Ιατρικής και Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μέγας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γορτυνίας Γιώργος Δημόπουλος, Δημήτρης Στρίκος, Αγγελής Πετρόπουλος κ.α., ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ.Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας, η Γενική Γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Ουρανία Αναγνωστοπούλου, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Αρκάδων Χαλανδρίου Άννα Βυτινάρου, Δάφνης-Υμηττού Δημήτριος Γιαννακούρας και Αρκάδων Ζωγράφου Κων. Καλύβας, οι πολιτευτές Χαράλαμπος Αποσκίτης, Αντωνία Γιαννούλη και Σοφία Κατσίγιανη και πάνω από 80 Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Γορτυνιακών Συλλόγων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης καθώς και οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Φωτό: Βασίλη Κουτρουμάνου

Περισσότερες φωτογραφίες και video στη σελίδα της εφημερίδος μας στο facebook: