Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην Αρκαδία από την Παναρκαδική Ομοσπονδία με την Περιφέρεια Αττικής!

paradosiakoi xoroi gortynias

Σχεδόν 70 χρόνια λειτουργίας και έχοντας περισσότερους από 200 Συλλόγους ανά την Ελλάδα, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος παρουσιάζει μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Αττικό Άλσος, με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών και τραγουδιστών που έχουν καταγωγή από την Αρκαδία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια και χορούς της περιοχής μας.

Η εκδήλωση, που διοργανώνει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Αττικό Άλσος.

Σπουδαίοι Αρκάδες τραγουδιστές, η Νάντια Καραγιάννη, ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, η Άννα Βυτινάρου και ο Διαμαντής Ρουμελιώτης.

Μια ορχήστρα από εξαιρετικούς μουσικούς με φυσικά παραδοσιακά όργανα που αποδίδουν το ηχόχρωμα των Αρκαδικών τραγουδιών.

Κώστας Ζαφειρόπουλος: κλαρίνο

Κώστας Γιαννακόπουλος: κλαρίνο

Ανδρέας Νιάρχος: Φλογέρα

Τάσος Γουσέτης: βιολί

Ιωάννα Ρήγα: σαντούρι

Γιώργος Παππάς: λαούτο

Βασίλης Οικονόμου: νταούλι

Ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας για τους καημούς, τον ηρωισμό, τον έρωτα, το γάμο, την ξενιτειά κ.α. με σεβασμό στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της Αρκαδίας.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ωρα έναρξης: 20:30

Χαιρετισμοί

20:45 Προβολή ντοκιμαντέρ “Αρκαδία Παράθυρο του κόσμου”

21:00 Εναρξη μουσικοχορευτικής παράστασης

Συμμετέχουν τα χορευτικά των Συλλόγων: Αρκάδες Αγίου Δημητρίου, Αρκάδες Ηλιούπολης, Αρκάδες Ιλίου, Αρκάδες Περιστερίου και Τσακωνες Πειραιά

Συντονίζει η δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα.