Μια ξεχωριστή μουσική βραδυά στο Πυρρή τον Δεκαπενταύγουστο

Τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Πυρραίων «Ο Άγιος Γεώργιος», διοργανώνει το ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στης Παναγιάς τη χάρη και σας προσκαλεί σ’ ένα αυθόρμητο δυναμικό γλέντι, με αγαπημένα στεριανά και νησιώτικα τραγούδια, σε μια εντυπωσιακή ποικιλία μουσικών και χορευτικών εναλλαγών.

Η εφετινή “πανηγυρική” εκδήλωσή μας, θα αρχίσει στις 10.30, με μια μικρή επετειακή μουσική ανθολογία για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», με εθνικά ιστορικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος της προγραμματισμένης συναυλίας, στις περυσινές εκδηλώσεις «Πύρρια 2021», που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή και το χωριό μας.

Συμμετέχουν οι γνήσιοι και χαρισματικοί ερμηνευτές, αλλά και σπουδαίοι άνθρωποι: Παναγιώτης Αγγελακόπουλος (από τη Ζέρζοβα Γορτυνίας), Κώστας Καντζιλιέρης (από την Αρτεμισία Μεσσηνίας), Κατερίνα Κατσίγιαννη (από το Βαλτεσινίκο Γορτυνίας) και Μαρίνα Μανωλάκου (με καταγωγή από τη Σπάρτη και το Αϊβαλί της Μικρασίας), οι οποίοι μέσα από την υψηλού επιπέδου, πηγαία βιωματική έκφρασή τους, αποδίδουν ανόθευτο το ύφος και το ήθος του δημοτικού μας τραγουδιού.

Μαζί μας, και οι εξαιρετικοί δεξιοτέχνες και δάσκαλοι της παραδοσιακής μας μουσικής, σε πλήρη σύνθεση της κλασικής δημοτικής κομπανίας: Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), Βασίλης Σμάνης (λαούτο & τραγούδι) Ανδρέας Νιάρχος (φλογέρα & κρουστά) και Βασίλης Ι. Οικονόμου (κρουστά), που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, που συνδυάζει αρμονικά, την τιμή στην υπέρλαμπρη θρησκευτική πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του… “Πάσχα του Καλοκαιριού”, με την ποιοτική ψυχαγωγία που προσφέρουν οι γνήσιες και διαχρονικές αξίες της μουσικής, ποιητικής και χορευτικής μας παράδοσης.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Πυρραίων