Μικρή και πρόσκαιρη υποχώρηση του καύσωνα από σήμερα

Διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές. Πρόσκαιρη ύφεση του καύσωνα θα έχουμε κυρίως στα ανατολικά και βόρεια από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, καθώς πολύ ισχυροί βοριάδες θα ρίξουν ελαφρώς την θερμοκρασία. Στα δυτικά όμως μικρή θα είναι η υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, με τον υδράργυρο να ακολουθεί νέα ανοδική πορεία από Τρίτη.

Την Κυριακή θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς, δροσίζοντας κυρίως τα βόρεια και ανατολικά της χώρας, καθώς θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Κυριακή προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στη Στερεά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με την συγκράτηση των θερμοκρασιών στα ανατολικά και βόρεια λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Τα θερμόμετρα όμως από Τρίτη θα αρχίζουν και πάλι να ανεβαίνουν σταδιακά αρχικά στα δυτικά και από Τετάρτη με Πέμπτη και στην υπόλοιπη χώρα με νέα κορύφωση προς το τέλος της εβδομάδας.