Νιώθουν πάντα Γορτύνιοι!

Editorial Ιουνίου 2016

Ο άλλοτε Δήμος Γόρτυνος με έδρα την ιστορική Καρύταινα, συναίνεσε για την υπαγωγή του στο Δήμο Μεγαλοπόλεως, με τον Νόμο Καλλικράτη, μόνο και μόνο για λόγους εξυπηρέτησής του, αφού η Μεγαλόπολη ήταν πιο κοντά από τη Δημητσάνα. Όμως όλοι σχεδόν οι κάτοικοι και αλλαχού διαμένοντες στην περιοχή, νοιώθουν Γορτύνιοι και δεν θέλουν να αποκαλούνται Μεγαλοπολίτες.

Συναισθηματικά ουδέποτε έχουν αποκοπεί από τη Γορτυνία όπου από την Επανάσταση του 1821 ο Αρχιστράτηγος Θεοδ. Κολοκοτρώνης επισήμως φερόταν «Αρχηγός Αρμάτων Μάχης Επαρχίας Γορτυνίας» με έδρα την Καρύταινα, αποδεικνύεται έμπρακτα, αφού όλοι οι φορείς του τ.Δήμου Γόρτυνος, κυρίως οι Σύλλογοι, καλύπτονται από την ομπρέλα της Παγγορτυνιακής Ένωσης συμμετέχοντας πάντα με δύο άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εκτός δε αυτού εκατοντάδες από εκεί συμπατριώτες συνεχίζουν να είναι συνδρομητές της εφημερίδος μας, η οποία συνεργάζεται άψογα με το σύνολο σχεδόν των Συλλόγων που είναι οι εξής: Ατσιχωλιτών, Ζώνης, Καλυβακιωτών, Καυρτινών, Κοτυλίων Κουρουναίων, Κρυονεριτών, Κυπαρισσίων, Μαυραίων, Παλαικαστριτών και Σαρακινιωτών. Εμείς ιδιαίτερα ευχαριστούμε από καρδιάς τους Συλλόγους αυτούς και τα μέλη των για τη στήριξη που μας παρέχουν, δηλώνοντας ότι δεν θα τους εγκαταλείψουμε ποτέ και τους θεωρούμε Γορτύνιους!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΑΛΥΒΑΣ